Home \ Help \ Search \ Login RSS

Welcome, Guest. Please Login

This forum is now READ-ONLY! Please visit http://forum.wiring.co/ for the new forum.

Wiring ForumWiring HardwareTangible computing › driving multible sevos

Page Index Toggle Pages: 1
driving multible sevos (Read 5509 times)
05/04/07 at 12:43:59

nicodemus   Offline
YaBB Newbies

Posts: 3
*
 
Im using the Servo library to drive 3 servos , but it seems that when I plug the 3rd servo on the board nothing works .. another odd thing is that the board keeps "unplugging my usb conextion" which means that i cant control the servo from the serial port - whitout starting wiring up again and uploading the cone .. again.
I have testet the. driving two servos - example sketch on both my wiring boards and I dont think it runs bugfree -- is there anybody outthere with a lot of experience with servocontrol that has had simmilar troubles I would be glad to know..
 
IP Logged
 
Reply #1 - 05/04/07 at 23:03:55

barragan   Offline
YaBB Administrator

Posts: 939
*****
 
how are you powering the servos?
 
IP Logged
 
Reply #2 - 05/11/07 at 20:44:45

nicodemus   Offline
YaBB Newbies

Posts: 3
*
 
im powering them from the wiring board  - and my wiringboard is powered by a 6 volts battery ..
 
IP Logged
 
Reply #3 - 05/11/07 at 23:55:27

barragan   Offline
YaBB Administrator

Posts: 939
*****
 
hi, the Wiring board can power one servo, in order to power many of them you need to do it with an external power supply and not from the board, you're probably experiencing a board reset because of this. I recommend to you to get an external 5V power supply or battery for your servos.
 
IP Logged
 
Reply #4 - 05/12/07 at 22:16:09

nicodemus   Offline
YaBB Newbies

Posts: 3
*
 
thanks a lot - i will do that
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1